Dacă doriți să începeți să preparați produse de patiserie, începeți să pregătiți o prăjitură. Aceasta este o rețetă simplă și de bază pe care o puteți personaliza în funcție de dorințele dvs. Pregătiți-vă ingredientele și ustensilele. Dacă aveți un bici electric sau un robot potrivit pentru coacere, nu ezitați să-l utilizați. În caz contrar, un biciuș manual și un bol sunt suficiente pentru a pregăti un tort delicios. Puteți apoi să îl gustați așa cum este, să-l decorați sau să îl folosiți ca bază pentru o rețetă mai elaborată.
Pentru o tortă de 6 până la 8 persoane (formă de 24 cm)
190 g făină de grâu
1 g de drojdie este echivalentul a un sfert de linguriță
1 g bicarbonat de sodiu este echivalentul a un sfert de linguriță
Un vârf de sare
110 g unt moale
190 g zahar
2 ouă de dimensiuni bune aduse la temperatura camerei
125 ml lapte integral sau lapte fermentat
Pregătiți aluatul Pregătiți amestecul uscat. Începeți prin cernerea făinii într-un bol. Această operație face posibilă îndepărtarea impurităților, ruperea clusterelor și optimizarea distribuției sale în aluat. Adăugați drojdie, sare și bicarbonat de sodiu. Omogenizați ingredientele uscate cu o spatulă timp de câteva secunde. Bicarbonatul de sodiu este utilizat pe scară largă în coacerea anglo-saxonă ca agent de dospire. Se poate înlocui astfel toată sau o parte din praful de copt. Rețineți, însă, că bicarbonatul de sodiu poate da un gust amar de tort. Prin urmare, este recomandabil să se folosească cu mod redus.
Bateți împreună untul și zahărul. Într-un alt bol, puneți untul înmuiat la temperatura camerei. Dacă nu este suficient de flexibil, bate-l cu un bici până când textura lui devine ușor de lucrat. Adăugați zahărul și bateți cele două ingrediente împreună timp de aproximativ cinci minute. Amestecul trebuie să fie alb și să devină spumos. Pentru a bate mai ușor și mai sigur ingredientele,utilizațimixer bosch de la BigShop, de exemplu,Mixerul Bosch MFQ3010 poziționați la putere medie până când veți obține o textură bună.Pentru a obține o pastă netedă, untul trebuie să aibă o consistență numită „unguent”. Este apoi flexibil și ușor de lucrat cu zahărul. Asigurați-vă că răzuiți părțile laterale ale bolului pentru a încorpora tot zahărul în unt.
Sfat: pe lângă gustul pe care îl aduce, zahărul îți colorează în mod natural tortul. Cu toate acestea, puteți reduce cantitatea dacă doriți. Pentru a oferi tortului tău o culoare aurie sau maronie, înlocuiește zahărul alb cu zahărul brun.
Amestecați ouăle unul câte unul. Bateți un ou și adăugați-l la amestecul de unt și zahăr. Bateți ouăle, pe lângă mixer puteți, de asemenea, să utilizați un robot de bucatarie bosch de la BigShop mai ales Bosch MUM58243. Acesta și mestecă aluatul și toate ingredientele necesare, până când este complet încorporat. Repetați cu al doilea ou. Trebuie să obțineți o pastă netedă și omogenă.Ouăle au capacitatea de a absoarbe aerul. Prin extindere atunci când sunt gătite, acestea permit creșterea tortului. În plus, aceștia au o putere de legare care dă aluatul reținut fără a-l densifica.
Se amestecă laptele și preparatul uscat. Se toarnă aproximativ o treime din amestecul uscat și jumătate din lapte. Omogenizați aluatul cu un bici manual. Cu robotul sau muxerul, lucrați la puterea minimă. Apoi adăugați a doua treime a amestecului uscat și restul de lapte. Se amestecă din nou și se toarnă ultima treime din amestecul uscat. Bateți până când aluatul dvs. este neted și uniform. Nu mai funcționați, cu riscul de a-l face elastic. Într-adevăr, cu cât amestecăm mai mult aluatul, cu atât se dezvoltă mai mult gluten conținut în făină, ceea ce face ca prăjitura să fie densă și nu foarte digerabilă.
Pregătim torta Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Puteți utiliza cuptor electric incorporabil de la bigshop.mdZANUSSI ZOB442XU sau un Cuptor compact,ZANUSSI ZOB442XU Grey. Între timp, pregătește-ți tava sau forma dacă este necesar. De exemplu, dacă aveți un recipient de silicon sau o acoperire antiaderentă, puteți turna pasta direct în ea. Dacă aveți o placă de tablă, sticlă sau ceramică, acoperiți partea inferioară și laturile cu un strat subțire de unt moal. Apoi, aliniați tava cu o foaie de hârtie pergament tăiată la dimensiunile recipientului.
Turnați aluatul în formă. Transferă și răzuiește părțile laterale ale bolului cu o lingură sau o spatulă de cauciuc. Nivelați și neteziți aluatul cu ustensila sau agitați ușor forma. Tortul tău se va umfla uniform.
Coaceți tortul. Când temperatura de gătire este atinsă, așezați tortul pe o farfurie în mijlocul cuptorului. Gătiti timp de 45 până la 60 de minute, în funcție de puterea aparatului. Nu deschideți ușa cuptorului, deoarece prăjitura poate scădea. Pe parcursul gătitului, acesta trebuie să se umfle și să ia o culoare maro aurie.
Lasă tortul să se răcească aproximativ o oră. Odată gătit, scoateți tortul din cuptor, având grijă să folosiți o mănușă sau un prosop de bucătărie. Lăsați-l să se răcească înainte de a-l scoate din formă.
Scoate torta din formă. Dacă este necesar, glisați un cuțit între tort și tavă pentru a-l îndepărta fără a-l deteriora. Puneți o farfurie pe formă și întoarceți-l. Dacă tortul nu iese, agitați ușor recipientul.
Servim tortul. Tăiați cât mai multe părți și bucurați-vă de tort. Poate fi degustat la fel ca desert sau ca o gustare pentru ceai. Puteți, de asemenea, să vă decorați tortul cu zahăr pudrat, cu glazură de unt sau cu topping.
E bine să știți!
Dacă nu aveți un blende, mixer sau robot de bucătărie, puteți pregăti aluatul folosind un bici manual sau o lingură de lemn. Nu ezitați să vă personalizați tortul. De exemplu, decorați-l cu fructe uscate sau confiate, cum ar fi struguri, caise sau cireșe. Amestecați-le cu făina pentru a le acoperi și a împiedica să cadă pe fundul formei. Dacă faceți o prăjitură cu ciocolată, adăugați chipsurile de ciocolată la sfârșitul preparatului și coaceți fără a amesteca aluatul. Este important să respectați natura și proporțiile ingredientelor pentru a obține un tort umed și perfect gătit. Știți că fiecare schimbare poate afecta textura și gustul produselor de patiserie. Preîncălzirea cuptorului asigură coacerea perfectă a produselor de patiserie într-un timp rezonabil. Știți că temperatura de 180 ° C este cea mai frecventă pentru coacerea unei prăjituri. Într-adevăr, este considerat ideal să dezvolte aromele și să îi ofere o culoare aurie până la maro.
Elemente necesare
O lingură și o ceașcă de măsurare
Un bici manual sau electric
Boluri
Un blender plonjant, mixer sau robot de bucătărie
Spray pentru stropirea tavei (opțional)
O tavă de copt
O formă cu diametrul de 22 până la 24 cm
Hârtie de copt (opțional).
Pentru a pregăti cea mai perfectă tartă, alegeți instrumentele electrocasnice doar de la BigShop.md. Noi vă punem la dispoziție o gamă largă de modele, pentru orice gust și buzunar. Pe lângă acestea vă oferim livrare la domiciliu în toată Moldova.