De ce trebuie să cumpărați butoaie din lemn pentru vin?

Butoaiele din lemn sunt extrem de populare. Mulți vinificatori păstrează încă tradiția de a depozita vinul și coniacul în butoaie din lemn, deoarece numai materialul natural și ecologic este capabil să păstreze și să îmbogățească gustul băuturilor alcoolice. Butoaiele de lemn, pe lângă acestea mai au și alte avantaje, BigShop.md vine cu un șir de argumente de ce trebuie să alegeți anume acest material.

Butoaiele din lemn influențează pozitiv gustul băuturii si gustul său. Factorii decisivi la formarea gustului sunt oxigenul, gradul de fierbere a mijlocului cilindrului, metoda de uscare a nitului, substanțele care formează lemnul etc. Toate acestea afectează foarte mult băutura și totodată pot satura gustul și aromă printr-un număr mare de nuanțe, printre care note de stejar, tutun, condimente (vanilie, cuișoare), ierburi, flori, pâine prăjită, fum, alune, migdale, nucă de cocos, ciocolată, caramel etc.

 

Un alt avantaj al butoaielor de lemn, în comparație cu alte recipiente, este faptul că lichidul se află, în mod constant, într-o stare naturală, sănătoasă, vie. Alcoolul din butoaiele de lemn nu conțin conservanți, coloranți și alte substanțe nocive, adesea caracteristice băuturilor din alte containere. Un butoi de lemn este mai rezistent la fluctuațiile distructive ale temperaturii decât cele de sticlă, ceea ce înseamnă că vinul turnat în butoaie rezistă mai mult. În plus, butoiul de lemn nu permite pătrunderea luminii, ceea ce contribuie la păstrarea culorii. Un argument important pentru avantajele butoaielor de stejar în calitate de recipiente este proprietatea sa de a influența pozitiv lichidul din interior. Este o sursă de energie, putere și sănătate.


Lemnul permite maturizarea vinului 
Butoaiele din lemn au o suprafață specifică mare și o structură fin poroasă. Din acest motiv, butoaiele din lemn sunt mai populare, datorită acestor calități se efectuează schimbul activ de gaze între produs și mediul extern. Datorită faptului că butoiul "respiră", conținutul dobândește un gust unic și își păstrează calitățile de bază sănătoase. Și vinul se maturizează și îmbătrânește numai sub influența oxigenului. Dacă alimentarea cu aer este oprită și vinul este turnat în sticlă, atunci toate procesele din el se opresc. Deci, vârsta vinului este determinată de timpul petrecut în butoi.

Lemn - antiseptic natural
Adesea, vinul este încălzit înainte de turnarea în recipiente de sticlă pentru a opri dezvoltarea bacteriilor patogene. Cu toate acestea, din acest motiv, vinul își pierde calitățile unice. Pentru a preveni fermentarea vinului, producătorii moderni adaugă substanțe antioxidante. Vinul este turnat în butoaie de stejar fără tratamente anterioare, deoarece această specie de lemn servește ca conservant natural. Prin urmare, vinurile din butoaie își păstrează toate calitățile benefice, vitaminele și oligoelementele. Datorită lipsei tratamentului termic, vinul îmbătrânit în butoaie de stejar are un beneficiu maxim.

Produs ecologic
Când este expus la umezeală, lemnul devine mai greu și mai durabil. Prin urmare, butoaiele din lemn sunt extrem de durabile și de încredere. Lemnul este capabil să absoarbă toate tipurile de poluare, ceea ce are un efect pozitiv asupra calității produsului. În plus, este un material complet ecologic și sigur.

Butoaiele din lemn pot fi folosite pentru a stoca diferite produse și pentru a colecta apa potabilă acestea absorb ca un burete toată murdăria, smogul sau funinginea, depozitată în cantități mari în climatul nefavorabil de astăzi.

BigShop.md vă propune cele mai calitative modele de butoaie din lemn, la cele mai mici prețuri și cu livrare în toată Moldova.

Share post:

Toate categoriile