De ce trebuie să cumpărăm butoaie pentru vin din inox?
Butoaiele din inox pentru păstrarea vinului devin din ce în ce mai populare. Care sunt avantajele butoie din inox? BigShop.md vine cu răspunsul.
În primul rând s-a dovedit că inoxul permite menținerea prospețimii vinului cât mai mult posibil.
Totodată, îndeplinește cerințele sanitare și igienice. Rugozitatea este minimă, nu presupune fisuri și pori. Dacă rezervorul este realizat prin ștanțare sau desen rotativ, atunci nu vor exista locuri în care să se acumuleze murdăria. Același lucru este rezervorul sudat realizat cu lustruirea ulterioară a cusăturilor. Grăsimile de pe suprafață nu se păstrează, este ușor de curățat după utilizare, nu conservează mirosul ce poate veni din exterior și gusturile străine produsului.
Există și alte avantaje la fel de importante:
ușor și ergonomic, spre deosebire de butoaiele de stejar, care cântăresc foarte mult, pot fi mutate cu ușurință;
capacitatea de utilizare în încăperi cu medii diferite, în special în industria alimentară, unde utilizarea mediilor cu conținut de sulf sau cloruri este larg răspândită;
aceste recipiente nu necesită o grijă deosebită, deoarece suprafața acestora este ușor curățat;
butoiul din inox este preferat din cauza rezistenței la coroziune, este dificil de rupt;
spre deosebire de vasele din aluminiu, la suprafața căruia se formează așchii în timp, recipientele din inox vor rămâne întotdeauna intacte;
același container din inox poate fi folosit cu ușurință în diverse scopuri;
suprafața acestor vase se distinge prin netezime și lipsă de pori, nu se rupe și nu se zgârie, din acest motiv nu există teamă că murdăria și bacteriile se vor acumula în caneluri și daune;
vasele din inox, care sunt rezistente la coroziune, spre deosebire de cele din plastic, nu se tem de temperaturile ridicate.
Totodată butoaiele din inox sunt ecologice - reciclarea lor nu dăunează mediului, în timp ce recipientele din sticlă sau plastic trebuie eliminate. Nu sunt incluse cazuri de deteriorare a butoiului în timpul transportului și depozitării. În plus, butoaiele din oțel inoxidabil cu un capac de aer diferă în ceea ce privește aspectul: cilindrul tradițional are un capac cu șurub, o garnitură siliconică groasă. Cilindrul sub formă de butoi este echipat cu un robinet pentru evacuarea lichidului, cu un dop din inox.
Gama de rezervoare din oțel inoxidabil utilizate în producția și depozitarea vinului este destul de mare. Există butoaie de diferite dimensiuni, până la 2000 l. Cu funduri plate și conice, cu picioare staționare, cu supape de scurgere și altele.
Cel mai mare interes pentru vinificatori sunt butoaie cu capac plutitor. Ele sunt folosite pentru:
Fermentare fără oxigen, liniștită și rapidă pentru maturarea vinului.
Depozitarea produsului finit.
Contor de scurgere, cu conservarea completă a calității băuturii.
Pentru a lucra cu presa de struguri și în multe alte cazuri.
Aceleași recipiente pot fi utilizate pentru depozitarea și distribuirea de sucuri sau lapte sau ulei vegetal, precum și alte lichide din industria alimentară.
Datorită principalelor avantaje enumerate, inoxul este optim pentru industria alimentară. Butoaiele nu vor trebui schimbate cel puțin 20 de ani. Funcționează în toate condițiile și este potrivit pentru aproape orice produs. Capacitățile de producție sunt durabile, se potrivesc tuturor standardelor, nu necesită îngrijire împovărătoare. Această versatilitate este convenabilă și economisește bani.
Alegeți butoaie pentru vin din inox de la BigShop.md, vă garantăm cele mai mici prețuri și livrare la domiciliu, în toate regiunile țării.