Cum sa pregatesti cea mai bună pizza intr-un cuptor cu convectie de la BigShop.md

Postat: Mai 07, 2020 /

    Arta de a pregăti pizza a intrat în moștenirea culturală intangibilă a comunității Unesco , dar a face o pizza de casă bună nu este chiar de simplu. Cu toate acestea, există diferențe uriașe între prepararea acesteia în condiții casnice sau într-o pizzerie, se întâmplă că pot fi afectate toate fazele procesului și care vor avea în mod inevitabil impact asupra produsului final. În acest articol, împreună cu BigShop.md vom examina aceste diferențe și vă vom oferi câteva sfaturi pentru a face o pizza de casă la fel de bună ca într-o pizzeria italiană.

 Acasă am făcut mereu pizza, chiar dacă rețetele bunicii transmise de la o generație la alta sunt înlocuite de căutări pe Internet. Dar tocmai acest exces de informații a pus la dispoziția tuturor atât de multe variații în ceea ce privește tehnicile de frământare, pregătirea aluatului, temperatura și timpul necesar pentru pregătirea corectă unei pizze. A face o pizza acasă este probabil o artă și nu o știință exactă, unde totul poate lua o întorsătură complet imprevizibilă, de exemplu, lipsa unei bucătării profesionale complet echipate.

Pizza în cuptor

Esențial pentru pizza este blatul. O pastă simplă din apă, făină, ulei, sare și un vârf de zahăr.
Deoarece timpul pregătirii definitive este lung, vă sfătuim să pregătiți acest aluat dimineața, pentru a-l lăsa să crească în timpul zilei, pentru a-l folosi seara.

O rețetă de aluat simplă

Pentru 2 pizza, începem prin amestecarea a 2 g de drojdie uscată cu 50 0l de apă și 25 g de făină. Apoi, este lăsat să fermenteze aproximativ 45 min la temperatura camerei (20 ° C la 25 ° C). Folosind robot de bucatarie tefal, anume modelul Tefal QB319838 , amestecați 175 g făină, 1 lingură. sare fină, 1 vârf mic de zahăr și 1 lingură de ulei. Adăugăm compoziția pregătită anterior mic și turnăm 60 ml de apă rece. Toată chestia este frământată, întotdeauna de robot până când aluatul este foarte suplu. Vom împărți apoi aluatul în două bucăți de aluat, le vom rula în bile, le vom pune în două boluri mari, le vom acoperi cu folie de agățare și le vom lăsa să dospească.

Sosul de pizza

Pentru 500 ml sos

  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 lingurițe de usturoi tocate
  • 1/4 cană ceapă feliată
  • 1/2 linguriță de oregano uscat
  • 11/2 linguriță busuioc uscat
  • 500 g roșii proaspete tăiate cubulețe sau o conservă de 430 ml de roșii tăiate cubulețe, care nu se scurg
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță piper negru măcinat
  • Si  desigur un zimbet sincer

 

 

Pregătirea sosului:

Zdrobiți roșiile. Puneți roșiile tăiate cubulețe într-un bol și zdrobiți-le cu spatele unei furculițe. Continuați până obțineți o consistență a ciorbei, cu bucăți. Dacă nu vă deranjează să vă murdăriți mâinile, puteți să zdrobiți și roșiile cu mâna, mai degrabă decât cu furculița. Acest lucru vă va facilita controlul procesului. După ce le zdrobiți, puneți roșiile deoparte.

Încălziți uleiul. Turnați uleiul într-o cratiță grea, cu o capacitate de 2 litri. Pune-l la foc la foc mediu.

Gătiți ceapa. Toarnă ceapa tocată în uleiul încins și gătește-o, amestecând frecvent, timp de câteva minute sau până devine ușor rumenă.

Gătiți usturoiul. Adăugați usturoiul tocat, se strecoară, amestecând frecvent, încă un minut sau până când usturoiul devine maro auriu.

Adăugați ingredientele rămase. Adăugați în tigaie roșiile preparate anterior, oregano, busuioc, zahăr, sare și piper. Lasă amestecul să gătească la foc mediu, amestecând frecvent, până când începe să fiarbă ușor. Se fierbe timp de cel puțin 30 de minute. Reduceți focul și lăsați sosul să fiarbă, fără capac, încă 30 de minute. Puteți să-l fierbeți până la 90 de minute. Un sos care este fiert mai mult va fi mai consistent și mai gustos.

Lasă-l să se răcească. Scoateți sosul de pe foc și lăsați-l să stea la temperatura camerei.

Umplutura

Pentru una sau două pizza

  • 220 g de mozzarella sau oricare alt cașcaval
  • salam (orice tip pe care îl găsiți în  frigider cu 2 usi, pentru o păstrare mai eficientă alegeți frigiderul Indesit DF 4180 W de la BigShop.md)
  • 110 g de carne afumată
  • 1/2 ceapa tocată marunt
  • 1 ardei roșu tocat
  • ulei de măsline
  • 1/4 linguriță busuioc proaspăt
  • sare
  • piper
  • Fiecare recetă poate fi individuală, adăugați orice produs  pe care îl găsiți  în casă
  • Improvizati!

Pregătirea:

Tăiați cașcavalul. Cu o răzătoare pătrată, răziți mozzarella. Puneți brânza rasă într-un bol și dați-o deoparte. Pentru o pizza bogată în brânză, dublați cantitatea de brânză mozzarella și feliați-o în bucăți groase de 5 mm.

Tăiați salamul și cărnița afumată.

Pregătiți legumele. Prăjiți legumele în ulei de măsline, încălziți-l și pregătiți ceapa și ardeiul timp de 5 minute. De asemenea, puteți folosi și alte legume. Înăbușirea legumelor în ulei le va oferi mai mult gust. La final adăugați busuiocul.

Asamblarea pizzei

  1. Întindeți aluatul. Puneți o bilă de aluat pe o suprafață de lucru ușor aromată și întindeți-o ușor într-un cerc. Cu mâinile, împingeți marginile în afară.
  2. Puneți aluatul pe tavă. Ridicați ușor aluatul și așezați-l pe tava sau pe hârtia de copt pregătită anterior. Dacă este necesar, restabiliți forma dorită cu degetele.
  3. Aplicați ulei de măsline pe crustă. Cu o perie, ungeți ușor partea superioară și laturile aluatului cu ulei. Puneți suficient ulei pentru a acoperi ușor aluatul, dar nu-l înmuiați.
  4. Întindeți sosul pe aluat. Cu ajutorul unei lingurițe, turnați până la 60 ml de sos în centrul aluatului. Cu partea din spate a lingurii, întindeți sosul pe aluat.
  5. Adăugați garnitura. Presărați brânza peste sos, apoi carnea și legumele. La final, presărați pizza cu ierburi mărunțite. Lăsați întotdeauna o margine de 1 cm de-a lungul marginii aluatului.
  6. Pune pizza la cuptor și gătește 10 - 15 minute sau până când brânza este aurie și crusta maro-aurie.
  7. Tăiați și serviți. Scoate pizza din cuptor și lasă-o să se răcească câteva minute. Când s-a răcit suficient, tăiați-o în mai multe părți și savurați.

 

Pizza în microundă

Vă informăm din start, nu este vorba despre pregătirea aluatului de pizza în cuptorul cu microunde. Scopul este de a ridica aluatul rapid, fără a fi nevoie de o pauză. Căldura cuptorului cu microunde va grăbi procesul.

Pentru aluat ai nevoie de 300 gr de făină, o lingură de drojdie și aceeași cantitate de ulei de măsline, 50 cl de apă, o linguriță de ulei, zahăr și sare după gust. Frământați în vas. Pune sare și făină. Pe întreaga suprafață a făinii, întindeți uleiul, laptele și zahărul. În cele din urmă turnați apa. Frământați la viteză medie aproximativ 5 minute. La sfârșitul frământării, aluatul ar fi trebuit să formeze o bilă antiaderentă. Este timpul să mergi la un cuptor cu microunde Samsung,dar cel mai bine la medelulSamsung MS23K3515AK pentru a-ți ridica aluatul de pizza.

Puneți bila de aluat într-un recipient închis și puneți recipientul în centrul dispozitivului. Închideți și setați cuptorul cu microunde la 350 de wați pentru o perioadă de 30 de secunde de încălzire. Reînnoiește operația. Într-un minut, vei reuși să îți ridici mingea de aluat care, în plus, va deveni moale. Întindeți-l pe o suprafață de lucru înmuiată pentru a-i da forma unui disc de grosime subțire, acoperiți-l cu un sos și garnisiți. Foarte important, folosiți întotdeauna o putere suficient de mică pentru a împiedica aluatul să se gătească. În plus, făcând acest lucru, veți obține o pizza cu un aluat moale, crocant în jurul marginilor și moale în interior.

 

Pentru sosul de roșii:

  • 200 g de ciuperci
  • 500 g tomate
  • 1 ceapa
  • 1 cațel de usturoi
  • 1 lingură de ulei de măsline

Pentru umplere:

  • 2 felii de șuncă
  • măsline negre
  • cașcaval
  • 1 fir de busuioc
  • oregano
  • 2 lingurețe de ulei de măsline
  • sare,piper după gust

Pregătirea:

Scurgeți roșiile timp de 20 de secunde, scufundați-le în apă rece, îndepărtați pielea, semințele și tocați fin pulpa.Într-o tigaie antiaderentă se încălzește o lingură de ulei de măsline, se rumenesc usturoiul și ceapa, se adaugă roșiile în bucăți, se reduce la foc mediu, sare, piper, se adaugă oregano.

Pregătiți ciupercile , tăiați-le în felii, șunca în pătrate mici, cașcavalul în felii subțiri.
Preîncălziți cu un cuptorul Hotpoint-Ariston , si anume modelul Hotpoint-Ariston FA5 841 JH BL HA /F100092 până la 240 ° C. Intinde aluatul de pizza pe o tavă, modeleaza-o in forma de disc. Ungeți o foaie de copt, puneți aluatul pe ea, întindeți sosul de roșii .

Garnisiți cu șuncă, ciuperci, sare și piper, împărțiți feliile de cașcaval, măslinele și presărați cu uleiul de măsline rămas.Introduceți la cuptor, 15 până la 20 de minute, până când aluatul este auriu și cașcavalul se topește.

Pizza pe tigaie

Pentru aluatul de pizza:

  • 150 g de făină
  • 2 ouă
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • apă

Pentru umplutură:

  • roșii
  • cașcaval
  • ciuperci
  • jambon
  • olives

 

Pregătirea

Pregătiți aluatul: puneți într-un bol făina, sarea și ouăle. Adăugați praful de copt. Adăugați uleiul de măsline și puțină apă. Frământați aluatul cu un robot de bucătărie TEFAL QB300138 până când se formează o bilă de aluat.

Încălziți uleiul într-o tigaie. Așezați aluatul de pizza în tigaiei. Se acoperă și se gătește la foc mic timp de 10 minute. Întoarceți aluatul și continuați să gătiți la foc mic.Întindeți sosul de roșii peste aluat.

Adăugăm feliile de roșii , cașcavalul, bucățile de șuncă, olive.Se acoperă ca brânza să se topească. Serviți cu plăcere!!!

Iar pentru un rezultat mai bun alegeți electrocasnice ieftine de la BigShop.md, aici găsiți cuptoare cu microunde ieftine, cuptoare compacte, cuptoare incorporabile în credit, roboți de bucătărie și multe altele la cele mai mici prețuri din Moldova, totodată vă asigurăm livrarea la domiciliu.

 

  1. Preîncălziți cuptorul la 230 ° C. Lăsați in un cuptor compact cel mai bine se potriveste modelul Tornado TR481 R-CONV să se preîncălzească cel puțin 30 de minute și până la 60 de minute.

Reduceri